UWAŻAJ CO JESZ, BO NOWOTWÓR ZJE CIEBIE

Nowotwory i zapobieganie:

Jemy byle, co. Sugerujemy się kolorem, zapachem czy ogłupiającą reklamą. A za rogiem czeka na nas rak. Coraz bardziej od naszej „Matki Natury”. Dokąd podążamy?

Amerykański Instytut Raka stwierdza na swojej stronie internetowej: „Badania wykazały, że większość przypadków raka można zapobiec. Naukowcy szacują, że 60 procent do 70 procent nowotworów można zapobiegać poprzez aktualnie dostępną informację oraz prostych zmian w diecie i stylu życia”

Oto co powinieneś unikać albo chociażby ograniczyć, aby ograniczyć prawdopodobieństwo zachorowania na raka:

  1. TŁUSZCZE TRANS

    uwodornione oleje – margaryny, masła roślinne, masła mix. Tłuszcze te mają zmienioną strukturę z cis na trans, a tym samym stają się toksyczne dla organizmu. Do maskowania zapachu i smaku tych tłuszczy dodawane są różne chemikalia (aromaty, barwniki itp.) Wbudowując się w Twoje komórki, tłuszcze trans wspierają system odpornościowy do nadmiernej aktywności i stanu zapalnego. Są związane z chorobą serca, udaru mózgu i cukrzycy oraz innych chorób przewlekłych W USA od 2019 roku całkowity zakaz sprzedaży tych tłuszczy.

  2. Wiesz, co najbardziej lubi rak? – CUKIER.

    Większość ludzi lubi słodycze. A słodycze, to węglowodany – sacharoza (głukoza+fruktoza), skrobia – zbudowane tylko z glukozy. Naukowcy odkryli powiązania między cukrem i licznych problemów, takich jak niezdrowy poziom tłuszczów we krwi, niski poziom HDL, zwiększone ryzyko chorób serca, wyższe stężenia triglicerydów we krwi, otyłość, immunosupresja, zapalenie stawów i wielu innych dolegliwości.

  1. Jakie wartości odżywcze mają takie NAPOJE

    jak: cola, pepsi, przecukrzone soki, napoje typu „bez cukru” za to z samą chemią? Większość z nich zawiera wysokie ilości fruktozowego syropu kukurydzianego, cukru, barwników roślinnych, bromowany olej roślinny (środek zmniejszający palność), as partam, splendy i inne substancje chemiczne. Napoje te kradną z organizmu bardzo potrzebne witaminy i minerały.

  1. Izolat białka sojowego

90-95 procent uprawianej w USA soi, wykorzystywane jest do tworzenia izolatu białka sojowego. Do uprawy tej soi używa się herbicyd  „Roundup Ready”, co oznacza, że została ona zmodyfikowane genetycznie(soja GMO) i jest odporna na herbicydy. Logiczne, że zawierają bardzo dużo w sobie glifosadu, co negatywnie wpływa również na florę jelita człowieka. Opóźniają zdolność organizmu do trawienia żywności i wchłaniania składników odżywczych. Soja przechodzi przez przemysłowy proces moczenia w kwasie w zbiornikach aluminiowych. Aluminium jest wysoce toksyczna dla systemu nerwowego i nerek. Soja jest w polskiej żywności!

  1. Biała mąka

    większość zbóż uprawiane są z nasion zawierających środki grzybobójcze. Opryskiwane są  pestycydami. Zbierane i przechowywane w pojemnikach pokrytych owadobójczymi środkami. W celu wybielenia mąki i jako środek konserwujący stosowany jest tlenek chloru.

Uzyskuje się mąkę, która pozbawiona jest składników odżywczych i pełna

toksyn. Wiedziałeś o tym?

  1. Owoce i warzywa w marketach

    szczególnie te, które są importowane z zagranicy. Są one piękne, dorodne i bardzo bogate w herbicydy, pestycydy. A ich pochodzenie, to głównie GMO. Znakomicie!

I co teraz? Teraz najlepiej kupić warzywa, owoce od rolnika czy ogrodnika,
który nie stosuje chemii. Nic prostszego.

  1. BISFENOL A

    trucizna w opakowaniu – wszechobecny, surowiec do produkcji najbardziej uniwersalnego tworzywa sztucznego, jakim jest plastik poliwęglanowy.Przezroczyste wyroby z plastiku w  kuchni – mogą to być łyżeczki, kubki i butelki, plastikowe talerzyki, a także sztywne elementy smoczków i butelki dla niemowląt i małych dzieci. Okrywa się nim puszki metalowe. Badania laboratoryjne stwierdziły, że BPA jest związany z rakiem, niepłodnością, cukrzycą i otyłością. Jeśli produkt w puszce nie jest oznaczony „bez BPA”, to prawdopodobnie zawiera bisfenol A (BPA). Znaleźć go można w licznych wyrobach z tworzyw sztucznych i w   materiałach dentystycznych.

  1. Azotany i azotyny –

    utwardzone i wędzone środki spożywcze działają jak konserwanty. Stosuje się je, aby zapobiec zepsuciu żywności, ale także dodaje się je do mięs w celu uzyskania odpowiedniego koloru. Po ugotowaniu, azotyny i azotany zmieniają się w produkty uboczne zwane: związki N-nitrozowe (nitrozoaminy). Związki N-nitrozowe zwiększają zachorowalność na raka.
    Teraz wiem, dlaczego moje koty nie jedzą mięsa, ale tylko z niektórych sklepów.

  1. Ryby hodowlane

    zawierają wyższe poziomy zanieczyszczeń chemicznych w porównaniu do ryb dzikich. Niebezpieczne związki, to między innymi Polichlorowane bifenyle znane jako czynnik rakotwórczy. Ze względu na przerybienie hodowli, ryby są bardziej podatne na choroby. Wtedy aplikuje się je antybiotykami i pestycydami. Pestydycy stosuje się na przykład do odwszenia ryb hodowlanych, które są bardziej podatne na wszy, niż ryby morskie.

  2. Grillowane mięso

    policykliczne węglowodory aromatyczne lub PHAs, produkowane są przez niektóre typy spalania, takie jak spalanie węgla lub drewna. Dodatkowy problem powstaje, gdy tłuszcz z mięsa spada do ognia, powodując zwiększony ogień i dym. Pozwala to PHAs wchłonąć do jedzenia, co zwiększa ryzyko narażenia rakotwórczego.

  1. Popcorn z mikrofalówki –

    papierowe worki popcornowe pokryte są perfluoroalkilowem, kwasem perfluorooktanowym (PFOA) oraz perfluorooctane sulfonic (PFOS), aby zapobiec cieknięciu oleju przez opakowanie. Po podgrzaniu, chemikalia wchłaniają się do popcornu; po spożyciu, pokazują się jako zanieczyszczenia krwi. PFOA związany jest z guzami w narządach zwierząt (wątroby, trzustki, jąder i gruczołów sutkowych u szczurów) i wzrostu raka prostaty. I do tego kukurydza GMO! I DO TEGO MIKROFALE!

  2. Cukier Rafinowany –

    naukowcy odkryli powiązania pomiędzy cukrem, a wieloma chorobami: wysoki poziom niezdrowych tłuszczów we krwi, niski poziom HDL, zwiększone ryzyko chorób serca, wyższe stężenie triglicerydów we krwi, otyłość, immunosupresja, zapalenie stawów i wiele innych dolegliwości.

ALE WYBIERAJAC MIĘDZY CUKREM, SUROPEM FRUKTOZOWYM CZY SŁODZIKAMI, TO TEN PIERWSZY, MOIM ZDANIEM NAJZDROWSZY

  1. GMO

    organizmy modyfikowane genetycznie znajdują się w wielu produktach. Europa ma wyższe standardy w tej materii, ponieważ wywalczyła nakaz oznaczania produktów GMO. Należy całkowicie unikać produktów z takim metkowaniem. TYLKO, ŻE U NAS, W MARKETACH ZA BARDZO NIE WIDAĆ TYCH OZNAKOWAŃ.

A POZA TYM, KTO DAŁ PRAWO FIRMOM BIOTECHNOLOGICZNYM MANIPULOWAĆ W PRZYRODZIE NA POZIOMIE MOLEKULARNYM?

CO ONI JACYŚ BOGOWIE, CZY CO?

  1. Przetworzona żywność –

    wędliny zawierają wysoki poziom azotyny i azotanów. Są to środki konserwujące, które mogą w dużych ilościach zwiększyć ryzyko wystąpienia raka żołądka i innych nowotworów. Przetworzona żywność jest na ogół z pełne białej mąki, cukru, olejów, barwników, aromatów i innych niezdrowych składników.

  1. FILTRY PRZECIWSŁONECZNE

    sprzyjają powstawaniu raka blokując wchłanianie przez organizm promieniowania ultrafioletowego i w ten sposób blokując produkcję witaminy D w skórze.Wg dr Mercoli kremy z filtrem są jednym z najbardziej wszechobecnych oszustw w naszym świecie. Większość tych kremów zawiera również rakotwórcze chemikalia. Witamina D kontroluje ponad 200 genów. Ma działanie immunomodulujące i pośrednio przeciwbakteryjne.

WYBÓR NALEŻY DO TYLKO DO CIEBIE. Zastanów się nad wymienionymi sugestiami  i zastanów się, czy nie warto wyeliminować produkty wywołujące raka?
To Twoje życie, jedno, jedyne.
Jedna, jedyna premiera.
A jeśli masz dzieci czy wnuki, to przyjrzyj się ich diecie.
Po co ich futrujesz tą chemią?

Niech pożywienie będzie lekarstwem, 
a lekarstwo pożywieniem. 
Hipokrates (460-370 p.n.e.)

 

Źródło: http://theheartysoul.com/

Udostępnij ten wpis

Podziel się z innymi